maanantai 13. syyskuuta 2021

Aallokossa
Harvoin innostun mistään huivista erityisesti, mutta keväällä näin sattumalta kuvia Onda d'Amore -huivista, josta innostuin heti ja oitis. Sattumalta Ilu oli hurauttamassa hätäensivastepiipaallaan naapurikuntaan Tervakosken puolelle ja perässäsäntäsin minä ajatuksenani joku tosi värikäs.

Mutta aallon tiestä tulikin varsin armas. Ratkaiseva tekijä oli Ilun mohair, jota löysin sävyssä Jääkarhukarkki. Alkuperäisessä ohjeessa ei oe mohairia, mutta halusin kokeilla, miten Ilun Fiddle, suosikkini koko loppu elämäni, juttelee mohairin kanssa.

Kokoa huiville tuli aitan seinällisen verran, mutta siitä huolimatta se on tosi kevyt. Pohjaväriä taisi mennä 100g, mohairia 50g ja toista kuvioväriä 50g. Mutta kuten kuvasta näkyy, kolmannenkin kuviovärin nappasin huivin "helmaan" - ratkaisu edisti lempinimeä Homehuivi vallan tehokkaasti.


Ohjetta kannattaa lulea sen verran tarkkaan, että malttaa osuttaa aallot pitkin huivia lomittain. Tai ainakin minun olisi niin kannattanut tehdä - se onnistui vasta helman kuuden "laineen" kohdalla.
 Lämmin, kevyt, pehmeä ja peittävä huivi! Hieman kutkuttelee jo idea jämälankaversiostakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aallokossa

Harvoin innostun mistään huivista erityisesti, mutta keväällä näin sattumalta kuvia Onda d'Amore -huivista, josta innostuin heti ja oit...