Kirjoja ja lehtiä

Koskaan ei ole liikaa hyviä kirjoja ja lehtiä. Eikä etenkään liikaa neulejulkaisuja. Yritän tähän muistaa tehdä nostoja kohtaamistani ihanista kirjoista - edes uusista, vaikka aiemmin ilmestyneitä selaankin päiväkahvini kanssa aika usein.


Syksyn 2016 odotetuin, todellinen TAPAUS, oli monelle neulojalle Laine-lehden ilmestyminen https://lainemagazine.com/ . Esteetikkojen tekemä esteettinen nautinto ilmestyi 14.12. suoraan englanniksi ja suuren maailman markkinoille. Ihailen tekijätiimin kunnianhimoa kaikin puolin.

Haastatteluja alan nimistä, kuten Helge Isagerista, kauniita ohjeita pipoista mekkoihin sekä reseptejä herkkuihin, jos sattuu ehtimään neulehommista keittiöön. Joululoman aikana pyöräytin kahden pipo-ohjeen mukaisia päänlämmikkeitä jo.

Toinen numero jatkaa valitulla linjalla. Senkin päälystin kontaktilla, sillä tiedän, että luen moneen kertaan. Vielä olen pystynyt siihen, etten ole taitellut Pakko Tehdä Itelle -ohjeisiin "koirankorvia".

Ja kolmas jo tekeillä! VAU!Kuvahaun tulos haulle villit vanttuut kirja

Siis Lumi Karmitsan huikea kirjoneuleteos Villit vanttuut ja vallattomat villasukat Moreeni-kustantamolta. Puolisoni jo lainasi tämän naapurikunnan kirjastosta tarkistuttaakseen, onko kirja mieluinen. ON SE! Tyttäremme kanssa likimain taittelimme lainakirjaa hiirenkorville ja listasimme, mikä ihanuus sopisi kenellekin tuttavapiirimme erityisen tärkeistä.

Pahin innostaja tähän kirjaan oli internetissä nähty kuva kissasukista:

Kuvahaun tulos haulle villit vanttuut kirja

Kuka näitä voi vastustaa? Tiedän jo nyt ainakin neljä ihmistä, joille voisin tehdä tällaiset.No niin, TÄTÄ olen odottanut ja  haaveillut samalla, kun olen verytellyt kuola valuen Puikkomaisterin sukkakirjan äärellä. 

Sukkakirjankin perusteella osasin odottaa hienoa. Ja hienoa tuli! Tosi osaajien tekemä kirja, jossa selkeät ohjeet, upeat kuvat (pahoittelen näitä sadesäässä autossa otettuja huonoja todisteita), runsaasti ideoita ja uutta tuumattavaa. Ei enää sivuakaan siitä, kuinka silmukka luodaan, mistä kiitos - siihen kyllä ohjeet löytyvät muualta.

Jos malttaa, on pikkukuva jokaisesta ohjeesta heti aluksi:

Omia suosikkejani löytyi helposti muutama.

Ihan ehdottomasti joskus tehtävä -listalle loikkasivat nämä kolmiokämmekkäät. Ja tietysti iloisella toteutuksella. Mutta toki haluan kokeilla nämä esim. vaaleanharmaana ja katsoa, miten yksivärisissä pääsee tuo tekeminen näkyviin.


Kai kohta jokainen meistä tarvitsisi reiällisetkin lapaset, kun tuo pieni (miksei isompikin) taikalaatikko tuntuu olevan aina käsissä. Olisi muuten hyvä joululahja kummilapsille! Ehtisinköhän jouluksi kolmelle kummitytölleni ja yhdet tietenkin omalle prinsessalleni?


Ihanien mallien ja hienojen kuvien lisäksi jokaiseen ohjeeseen liittyy tarina. Useimmiten tarina juuri hänestä, jolle ko. ohje on omistettu. Näistä tarinoista suosikkini on tietenkin se, jossa kiitokset saa perheen korvaamaton lisäapu, jolla on silmää - tai paremminkin korvaa - meidän hämäläisten huumorille. Kauniit lapaset on hänkin ansainnut. Ja myös hänen lapastensa mallin haluan toteuttaa.
Kovasti ja kauniisti uudistettu TAITO-lehti on noussut uudeksi lehtisuosikikseni. Se esittelee eri alojen käsityöläisiä, mutta tarjoaa näin suppeasti vain neuleita harrastavalle myös mainioita ohjeita. Monipuolinen, tyylikäs! Tilaus jatkuu näillä näkymin hyvin kauan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aallokossa

Harvoin innostun mistään huivista erityisesti, mutta keväällä näin sattumalta kuvia Onda d'Amore -huivista, josta innostuin heti ja oit...