tiistai 20. marraskuuta 2018

Pipoja

Joululahjarintamalla klassikko lienee pipokin. Ainakin sukkien lomassa se tuo mukavaa vaihtelua, onhan homma valmis jo yhden kappaleen jälkeen.

Yhden kummityttäreni ylkä tulee lahjotuksi varsin selkeällä myssyllä, johon vinkki löytyi lankakauppa Snurresta. 88 silmukkaa, puikot kokoa 5 ja langaksi ikisuosikkiani Cascade220-villalankaa - ei voi mennä pieleen.


Yksi kiertäen oikein, yksi nurin -mallilla piposta tuli varsin napakka, mutta se myös joustaa pään mukaan. Päättelin pipon Cousteau-tyyliin.Pari syksyä sitten yksi kummipojistani sai Minecraft-pelaamiseensa liittyen pipon, jota koristi yksi pelin perushahmoista. Tänä syksynä kaksi muuta kummipoikaani tulevat saamaan vastaavan pipon. Heistä vanhempi halusi vaaleansinisen pohjan, ja päädyin sattumalta Dropsin baby merinoon, joka niin kerällä kuin neuloessa tuntui oikein mukavalta.

Nuorempi taas halusi maata ja taivasta. Niinpä neuloin vihreästä Jannesta alaosan, kun taas taivaan toteutin samalla vaaleansinisellä, jota käytin jo edellisessäkin pipossa.

Alun perin ohje on napattu täältä: http://wiremysoul.blogspot.com/2012/11/free-minecraft-creeper-knitting-chart.html Olen sovellellut sitä lankojen mukaan. Nyt loin 84 silmukkaa ja käytin 4-koon puikkoja sekä kaksinkertaista lankaa. Kuvion langat olivat paksumpia, joten ne neuloin yksinkertaisina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aallokossa

Harvoin innostun mistään huivista erityisesti, mutta keväällä näin sattumalta kuvia Onda d'Amore -huivista, josta innostuin heti ja oit...