lauantai 18. marraskuuta 2017

Villaa viluiselle Isälleni

 Isän tasalukusyntymäpäivä on lähestymässä. Aloin elokuussa neuloa hänelle liiviä, jot voisi käyttää vaikkapa keinutuolin tv-studiossa ja edellisen, viisi vuotta uskollisesti palvelleen liivin sijaan. Isä on iäsätään huolimatta virkeä, elämänhaluinen mies, ja siksi oli luontevaa kaivella erivärisiä vihreitä villoja hyödynnettäväksi.

Rowanin Felted Tweediä (50% merinoa, 25%alpakkaa, 25% viskoosia) löytyi kahdessa värissä. Niiden jatkoksi lykkäsin Isagerin Highland Silkiä (805 villaa, 20% silkkiä), jota oli jäänyt omasta neuleestani. Vanhempi lapseni mallasi värit oikeaan järjestykseen.


Kun vuosia on tulossa 80, leikittelin 8-ajatuksella. Neule on pääosin 8 oikein, 2 nurin -pintaa. Hihansuissa ja kaula-aukossa on 4 silmukan leveydeltä ainaoikeaa. Neuleessa tavoittelin lämmön lisäksi helppokäyttöisyyttä, jotta sen voi vaivatta pukea parin, kolmen paidan päälle.


Yritän muistaa tammikuussa tämän kuvata myös Isäni päällä, mutta tässä vaiheessa oli tyydyttävä vielä tuohon aitan oveen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aallokossa

Harvoin innostun mistään huivista erityisesti, mutta keväällä näin sattumalta kuvia Onda d'Amore -huivista, josta innostuin heti ja oit...