maanantai 18. helmikuuta 2019

Tässä on pointtia!


Suvi Simolan uusin ohje Focal Point on taas tuttua ja taattua S. Simola -laatua - huolellisesti mietitty, hyvin ohjeistettu ja muunneltavissakin oleva kokonaisuus, jonka ohe löytyy Ravelrystä (https://www.ravelry.com/patterns/library/focal-point-3). Pääsin testaamaan ohjeen ja nautin, vaikka testatessa yleensä onkin aikamoinen kiire. Tiesin jo aloittaessani, että tulossa on yksi suosikkineuleistani.

Langaksi valitsin ikuisesti säästämäni ja hellimäni Fino-vyyhdit Manos del Uruguaylta  (70 % villaa; 30 % silkkiä) - lankaa, jota ei koskaan ole nurkissa liikaa. Koska niitä oli vain kolme, jatkoin ja laimensin päälankaa Louhittaren Luolan Väinämöisellä (75 5 villaa; 25 % nylonia). Näillä kahdella langalla temppuilin etu- ja takaosat raidoitellen mielivaltaisesti ja "fiilispohjalta". Helmasta noin 20cm ja hihat ovatkin sitten yksiväriset.

Hihoista tuli neuloa pitkät. Niinpä sormet saa perusteellisesti lämpimään tai ranteisiin riittää kunnon käännökset. Samaa 2oikein, 2nurin -joustinta tulee hihansuiden lisäksi helmaan - kunhan ensin on valinnut, kummanko helman pyöräyttää. Tarjolla ohjeessa nimittäin kaksi hyvää vaihtoehtoa.


Ja kun kuvatessa oli valoa, oli myös tuulta. Ja assistentti, jonka mielestä kännykkä riittää kuvaamiseen. Jonkinlainen kokonaiskuva hahmottunee kuitenkin.


Oijoi, jos saisin pallomeren, haluaisin sinne lankapalloja ainakin tuosta Manos del Uruguayn langasta. Tuntui neuloessakin tosi pehmeälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aallokossa

Harvoin innostun mistään huivista erityisesti, mutta keväällä näin sattumalta kuvia Onda d'Amore -huivista, josta innostuin heti ja oit...