maanantai 22. tammikuuta 2018

Kultainen Haemaelaeinen

Ilman muuta omaan Finlandiaani on liitettävä Marja-Liisa Hämäläinen (myöh. Kirvesniemi), jonka hiihtoura on kovin monipuolinen. Parhaiten hänen uraltaan onneksi muistetaan mitalisaalis:
3 olympiakultaa
3 olympiapronssia
3 MM-kultaa
5 MM-hopeaa

Näiden mitallikuormien lisäksi henkilökohtaisia perusteluitakin tälle henkilövalinnalle minulla on. Juuri se "kultainen Sarajevo", jossa Hämäläinen voitti silloiset kaikki henkilökohtaiset matkat, oli ensimmäinen urheilutapahtuma, jonka näin oikein väritelevisiosta - kotiimme ostettiin nimittäin kirjaimellisesti kisojen aattona väritelevisio. Niin urheilijat, maisemat kuin palkintojenjaotkin olivat uusi elämys. Toinen syy löytyy opiskeluajoiltani. Tutkin tekstintutkimuksen kurssin työssäni Hiihtäjän huoneentaulu lehtikirjoittelua Hämäläisen uran vaiheilta. Niin omani kuin muutaman muunkin työ julkaistiin Helsingin Yliopiston suomen kielen laitoksen silloisessa uudessa julkaisusarjassa Kielen opissa 1: Valitut sanat - media, kieli ja mielikuvat.

Neljännen etapin langaksi valitsin arkisesti Maijaa, josta löytyvät mm. heleä ja puhdas Suomen lipun sininen. Kun Pirjo Iivosen ihana Hellunen-ohje paljastui, en vaihtanut lankoja, vaikka yksivärisenä pitsimalli pääsisi mielestäni oikeuksiinsa paremmin. Tämän etapin ohje oli kaikin puolin herkullinen! Aion hyödyntää toistekin kärkikavennuksen, jota tässä tehtiin. Samoin juuri tuo yksivärinen versio tulee tehdyksi.


Kammottava sisällä otettu kuva ei tee oikeutta kauniille mallille, mutta eipä ilta yhdeksältä ollut muita vaihtoehtoja.Sielua virkisti kyllä itse suunnittelijan tapaaminen 15.1. Wetterhoffilla, jossa järjestettiin Sukka-Finlandian hengessä neuletapaaminen. Meitä osallistujia oli tällä "mehupisteellä" harmittavan vähän.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aallokossa

Harvoin innostun mistään huivista erityisesti, mutta keväällä näin sattumalta kuvia Onda d'Amore -huivista, josta innostuin heti ja oit...