tiistai 28. toukokuuta 2019

Hengästyttävän ihanaa lankaa - Biches et Bûches Le Petit LambswoolMaijalla on laulussaan karitsa, mutta ainoana Suomessa Lankaputiikki Silmukassa onkin ihanaa karitsanvillaa kauniisti värjättynä ja muutoinkin neulomiseen vähintäänkin houkuttelevana ellei suorastaan pakottavana.  Biches et Bûches -yrityksen takana on skandinaavinen perhe, joka on asettunut Ranskaan. Heidän villansa tuotetaan ja kehrätään toisessa perheyrityksessä Skotlannissa. Lambswool eli karitsanvilla on lampaan ensimmäisen kerinnän villaa, minkä vuoksi se on erityisen pehmeää ja laadukasta. Ohut, kestävä, kuohkea, kevyt ja riittoisa lanka on samaan aikaan sekä pehmeä että aavistuksen rouhea.

Miksi sitten luoda taas uusi lanka maailmaan, joka tuntuu olevan tulvillaan kaikkia ihanuuksia? Astrid Troland, neulesuunnittelija, halusi neuleisiinsa langan, josta huokuu rakkaus villaan, luonnollisuuteen ja neulontaan. Näin amatöörin silmin ja sormin Le Petit Lambswoolissa tämä näkyy ja tuntuu. Värit ovat todella herkät, kauniit ja näennäisen yksiväriset - jokaisesta löytyy pientä eloa. Ne ovat kauniita niin yksinäänkin kuin kirjoneuleissa ja taitavat viihtyä esim. Isagerin lankojen kaverina.

"Strategiset mitat" ovat seuraavat:
100%  karitsanvillaa
50 g vyyhti / 248m
3-3,5 puikot suosituksena, jolloin
23-24s/10cm -neuletiheys
pesuohjeina suositus käsipesuun ja tasokuivaukseen


Tästä ihanuudesta syntyy vaikka huivi tai kaksinkertaisena Weekend-neule.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aallokossa

Harvoin innostun mistään huivista erityisesti, mutta keväällä näin sattumalta kuvia Onda d'Amore -huivista, josta innostuin heti ja oit...