lauantai 21. tammikuuta 2012

Marttailu avartaa

Viime viikolla vietin taas niin rentouttavan illan Tuomelan kässämarttojen neuleaktiivien ym. alaa harrastavien kanssa Kahvila Hoffissa. Vuoden 2012 parillisten viikkojen neulekahvilatapaamiset tuli avatuksi parinkymmenen naisen voimin lankaa ja kikatusta säästämättä.

Hannan puikoilla soljui huivi, jonka ohje oli käsittääkseni Novitan Neulomon väen laatima. Koska hahmotuskykyni on kovin konkreettiseen taipuvainen, oli reseptiä pakko kokeilla itse ja heti. Löysin nurkistani 200g Puron Aamuruskoa, josta ryhdyin sahalaitaa askartamaan. Taas jatkoin lankaa vuorotellen kerän sisältä ja päältä riippuen aina siitä, mihin edellinen kerä päättyi.


Ohjeella on luonnollisesti jokin sivistynyt nimi, mutta se ei kerta kuulemalta jäänyt mieleeni. Mutta jos sahahuivi talven sahasäissä lämmittäisi. Kiitos siis vinkistä!

Huiveja langanlopuista -into jäi päälle. Kahta eri luonnonvalkeaa löytyi nurkista. Yhdistin ne Gjestalin ToppMohairin kanssa 8-koon puikoilla ja nitkuttelin. Lähes samoin syntyy vaaleanpunaisten lankojen lopuista huivi.


Ja luonnollisesti näillä verukkeilla on lykätty niitä projekteja, joita oikeasti pitäisi tehdä. Eläköön itsekuri ja järjestelmällisyys.

Lankojenikin huomasin olevan ihan ala-arvoisesti säilytettynä. Ovat pitkin komeroiden nurkissa, yksittäisissä laatikoissa jne lajiteltuna sekalaisin perustein. Minusta järjestys on ollut riittävä ja toimiva, kunnes kohtasin uusimman Kotivinkin: Erään ahkeran neulojarouvan langat oli lasiovisissa kaapeissa värin jne. mukaan aseteltuina. Haluaisinko kotiini kaapin, joka näyttäisi lankakaupalta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aallokossa

Harvoin innostun mistään huivista erityisesti, mutta keväällä näin sattumalta kuvia Onda d'Amore -huivista, josta innostuin heti ja oit...