tiistai 6. maaliskuuta 2012

Töitä käsille

Niinpä niin, käsillä tekeminen on kovin kuuminta hottia yhä. Sekös on mukavaa, saamme ehkä joihinkin takavuosiin verrattuna enemmän ohjeita, houkuttelevampia materiaaleja ja ainakin vertaistukea - julkineulominen ei enää ole kovin kummallista.

Mutta miksei vanhassakin vara parempi ainakin toisinaan. Sain Kumitädiltäni pesukintaan, jonka hän oli laatinut äitinsä kasvattamasta ja jatkojalostamasta pellavasta.


Arvaapa vain, montako kertaa olen käyttänyt tätä ihanuutta kauneudenhoitoon ja rumuuden torjuntaan. No, enpä kertaakaan. Kaunis käsityö koristaa takkamme päätyä. Lanka-aarteitteni joukossa on samaa pellavaa vyyhdillinen.


Tuomelan Kässämarttojen puikkovelhoista eräs ihana rouva neuvoi minulle kirjoneulemallin, johon hermoni riittävät. Kahdella värillä kyllä juu, mutta puikolla on neulotavana vain yksi väri vuorollaan, kun lepovuorossa olevan värin silmukat kulkevat mukana nostamalla. Kokeneempien tumpintekijöiden mukaan esimerkiksi Novitan Puron loput saa mainiosti näin kulutettua, kun toisena lankana on jokin sopiva yksivärinen lanka.


Nyt työn alla kovan onnen neuletakki, joka ilmeisesti jo kolmannella tavalla alkaa olla toimiva. Siitä kenties lisää seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aallokossa

Harvoin innostun mistään huivista erityisesti, mutta keväällä näin sattumalta kuvia Onda d'Amore -huivista, josta innostuin heti ja oit...