torstai 3. joulukuuta 2015

Paketteihin pantavia, päihin meneviä: näppyläbaskeri ja raitapipo

Erehdyin näyttämään Äidilleni Kotiliesi Käsityö 6/2015 -lehteä. Kovasti alkoi selaaminen hiljentyä erään harmaan baskerin kanssa. Sellainen olisi kuulemma tarpeen.

Uhmasin esivanhempaani ja valitsin enemmän marjapuuroon päin kallellaan olevan sävyn Rowanin felted tweed -langasta, jossa lampaanvillaa, alpakkaa ja viskoosia. Lanka on neuloenkin oikein mukavaa.Tein baskeria muutoin ihan ohjeen mukaan. Jopa nuo nypyt, jotka olivat ärsyttäviä. Huipulle ajatellun tupsun ajattelin hoitaa lahjakorttina: mikäli Äiti sitä kokee kaipaavansa, tehdään vasta sitten.


Rowania oli raitoina, kun kaksinkertaisesta alpakasta aloin nitkutella Kylkiäiseni joulupakettiin pipoa. Koska suunnittelemassa oli myös Jr, oli ennalta arvattavissa, ettei yksivärinen käy. Ohje tähänkin pipoon on tuosta samaisesta Kotilieden Käsityö 6/2015 -lehdestä.

Ohjetta sentään noudatin pipon pituudessa, jotta sitä voi käyttäjän ja miksei vaikka tuulenkin mukaan säädellä. Myös pintaneule - helmineule - oli alkuperäisessäkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aallokossa

Harvoin innostun mistään huivista erityisesti, mutta keväällä näin sattumalta kuvia Onda d'Amore -huivista, josta innostuin heti ja oit...