maanantai 4. kesäkuuta 2018

Lahjuksia taasen

Talven ja kevään mittaan olen silloin tällöin edistynyt lahjasukkienkin kanssa. se tosin hupenee sitä mukaa, kun syntyy valmista. Tämä taas kaiketi johtuu siitä, etten viitsi neuloa sukkia huvikseni vaan nitkuttelen niitä sitä mukaan, kun on saaja tiedossa.

Talvella pääsimme juhlimaan naapurin valmistumista. Kotiväkensä antoi lahjavinkiksi sukat, jotka sitten nitkuttelin Sukka-Finlandian lomassa. Värit eivät lahjottavaa ajatellen olleet ihan tyypilliset, mutta nappasinkin työn alle lankoja, jotka toivottavasti toisivat mieleen loman ja uuden "mökin". Työn ohessa opiskellut kun on lomansa ansainnut.


Kevään ylioppilaista muistin kahta. Kotijumalattaremme (päiväkodin tädeistä tärkein) tytär haaveili aikoinaan eri ammateista, mutta kun ammuin haaveensa alas, päätyi hän lukioon. Jotta ahkeroijalla pysyisi jatkossakin pää kylmänä ja varpaat lämpiminä, kyhäsin Maija-langasta sukat.

Koristin nämä sukat kierrejoustimella. Sitä on sukan suussa, koko varren mitalta takana ja edessä (puikoilla 2-3) kahden kierteen verran reunoissa. Tulipa sanottua hankalasti...


Kierrejoustin on joka tapauksessa pintaneule, joka kannattaa muistaa. Kun silmukkaluku on jaollinen kolmella, se onnistuu sutjakkaimmin ja siitä tulee siisteimmän näköinen. Tässä Kodin Kuvalehden sivuilta napattu ohje pyöröneuleena tehtävään:
1. krs: Neulo 1 s nurin, 2 s oikein. Toista koko kerros samoin.
2. krs: Neulo 1 s nurin, siirrä 1 s neulomatta suoraan puikolta toiselle. Neulo seuraava silmukka oikein ensin etureunasta ja sitten takareunasta. Vedä nostettu silmukka kahden edellisen silmukan yli. Toista koko kerros näin. 
Toiselle lakitetulle vein perussukat. Matemaattisestikin lahjakkaan nuoren kohdalla leikin raidoilla ja suosikillani 3 oikein, 1 nurin -joustimella. Langat ovat muinaista Seitsemää veljestä, jota löytyi viime jouluna Kummitädiltäni saamasta taikakeosta, joka taasen nippa nappa mahtui 50 litran muovilaatikkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aallokossa

Harvoin innostun mistään huivista erityisesti, mutta keväällä näin sattumalta kuvia Onda d'Amore -huivista, josta innostuin heti ja oit...